Tuesday, 23 November 2021

Inflamasi Punca Pelbagai Penyakit | Lydia Aramina

Inflamasi Punca Pelbagai Penyakit

Inflamasi mula berlaku apabila bahagian tubuh terasa panas, merah dan bengkak termasuk panas badan dan gusi bengkak, gejala yang dianggap biasa bagi rakyat Malaysia, tidak mengira bangsa. Walau bagaimanapun, inflamasi yang berpanjangan memberi kesan kepada kesihatan, menyebabkan kecederaan yang tidak kelihatan di dalam tisu, saluran darah dan juga sendi anda.

Punca inflamasi berlaku disebabkan tidur yang tidak mencukupi, stress berpanjang, pengambilan makanan yang tinggi gula dan berlemak serta gaya hidup yang tidak sihat. Hal ini akan menyebabkan inflamasi berlaku terutamanya untuk jantung, otak dan sendi kita. 

Ada beberapa cara untuk mengurangkan inflamasi dalam badan. Salah satunya adalah dengan mengamalkan Omega-3 dalam pemakanan harian anda. 

Lihat penjelasan di bawah sekiranya Omega-3 cukup dalam badan kita.

1. Kejelasan Minda
Memperkuat hubungan antara sel otak dan pada masa yang sama menyokong penghasilan sel-sel otak baru, asid lemak omega-3 memastikan anda mempunyai memori yang lebih kuat dan tempoh fokus yang lebih panjang, mengurangkan kekerapan dan migrain yang teruk serta mengurangkan risiko Penyakit Alzheimer.

2. Jantung Kuat
Asid lemak Omega-3 mengurangkan inflamasi, memastikan saluran darah lebih sihat supaya anda akan mengalami tekanan darah yang sihat, degupan jantung yang sihat dan konsisten dan peredaran darah yang sihat serta kurang sesak dan sakit dada.

3. Sendi Fleksibel
Asid lemak Omega-3 membantu menyokong penghasilan pelincir sendi, mengurangkan inflamasi sendi supaya anda boleh menikmati sakit sendi yang kurang, pergerakan sendi yang selesa dan mengurangkan kejadian bengkak sendi.

Boleh lihat: Kepentingan Omega-3 untuk Kesihatan


Adakah pengambilan Omega-3 kita berkualiti atau tidak. Jom lihat rajah dibawah. 

Ciri-Ciri Omega-3 yang Berkualiti

Boleh lihat: Tips Memilih Minyak Ikan yang berkualiti 

Sumber makanan yang tinggi dengan Omega-3


Bacaan C-Reactive Protein (CRP) dalam keputusan ujian darah anda menentukan tahap inflamasi badan anda. Bacaan lebih daripada 1.0mg / L menunjukkan paras inflamasi yang sederhana dan berisiko mengalami penyakit berkaitan inflamasi, maka halang inflamasi dengan asid lemak omega-3 sekarang.

Bacaan C-reactive protein


Khas untuk semua orang yang memerlukan, bulan November dan bulan Disember 2021 ini, saya ingin memberi promosi dengan pembelian 1 botol Omega Guard, anda akan mendapat Keahlian PERCUMA, Penghantaran PERCUMA untuk anda yang belum menjadi ahli Shaklee. Setiap ahli baru juga akan dimasukkan ke dalam group Eluna Rich untuk info Shaklee yang lain.

Omega Guard Murah


Dapatkan promosi istimewa ini dengan menekan gambar dibawah untuk pautan Whatsapp saya.

0 comments:

Post a Comment