Saturday, 4 December 2021

7 Sebab Kenapa kena pilih ESP Shaklee | Lydia Aramina

7 sebab kenapa kena pilih ESP Shaklee

Pemasaran mengenai serbuk protein bagai cendawan tumbuh selepas hujan di Malaysia sekarang lebih-lebih lagi rakyat kita ramai yang mula sedar akan kebaikannya terutamanya yang ingin menjaga badan. Tetapi sejauh mana kita mengetahui bahawa serbuk protein yang kita ambil benar-benar berkualiti dan selamat untuk dimakan untuk tempoh yang lama?

Di sini Lydia ingin kongsikan 1 produk Shaklee yang dah lama saya amalkan dan sangat popular kerana protein tersebut boleh diambil oleh ibu mengandung juga. Tak lain tak bukan tentunya ESP atau nama panjang ialah Energizing Soy Protein. 

Ada 7 sebab kenapa anda kena memilih ESP sebagai protein harian anda.

1. Pilihan yang lebih baik

Protein berasaskan haiwan seperti ayam atau daging, ia mempunyai lemak dan kolesterol. Manakala ESP pula merupakan protein yang berasaskan tumbuhan iaitu kacang soya 

  • 14g protein tulen, bersamaan dengan 1 hidangan ikan
  • RENDAH lemak supaya untuk dinikmati setiap hari
  • TIADA kolesterol untuk jantung yang lebih sihat.
  • RENDAH Indeks Glisemik, sesuai untuk pesakit kencing manis dan bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan mereka.  
Glisemik Indeks ESP Shaklee
Indeks Glisemik dalam Protein Soya


2. Sumber asli

ESP diperbuat daripada kacang soya asli, iaitu BUKAN-GMO kacang soya yang melalui pengubahsuaian organisma secara genetik. ESP tidak mempunyai gluten, di mana ia selamat untuk orang yang sensitif terhadap gluten. Tiada perisa, pemanis dan pewarna tiruan, hanyalah rasa dan warna asli kacang soya. Akhir sekali, tiada pengawet kerana kacang soya asli yang terbaik tidak perlu pengawet.


3. Melangkaui organik

Shaklee telah menyaring lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap ramuan botani yang baru, 3 kali lebih tinggi daripada piawaian Farmakopeia A.S., hanya untuk menghasilkan minuman soya yang selamat dan Melangkaui Organik. Ini adalah untuk memastikan kualiti dan potensi produk Shaklee kepada penggunanya.


4. Berkualiti tinggi

ESP hanya memberikan kualiti terbaik kacang soya dengan: memberikan kita 9 asid amino penting yang lengkap untuk fungsi tubuh yang optimum. ESP protein yang lebih sihat daripada protein haiwan kerana soya adalah berasaskan tumbuhan yang tidak mempunyai kolesterol dan rendah lemak. ESP juga dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti atau dalam bahasa Inggris Identity Preservation Program (IPP) yang memastikan kualiti dan keselamatan yang terbaik untuk memberikan nutrien dan kebaikan soya yang lengkap dalam setiap cawan yang kita minum setiap hari.


5. Pilihan yang berkhasiat

Membekalkan 500mg kalsium secara semula jadi di mana ia penting untuk perkembangan tulang dan gigi yang kuat. ESP juga mengandungi 5 vitamin B penting secara semula jadi, memberikan tenaga yang berkekalan. Lydia ada cakap ESP sesuai untuk ibu mengandung kan? Inilah sebabnya. Lengkap untuk pebentukkan bayi yang lebih sihat.


6. Sesuai untuk semua jenis perut

Ada sesiapa di sini perut jenis yang tidak dapat menerima produk tenusu? Kalau ambil ja, perut terus meragam. Tidak perlu risau lagi sebab ESP bebas Laktosa dimana ia sesuai bagi mereka yang mempunyai intoleransi laktosa atau sensitif terhadap laktosa. Sangat mudah untuk dicerna, jadi kalau ada orang tua kita taknak makan, bagi mereka ESP. Orang yang Vegetarian juga boleh ambil kerana ia adalah pengganti terbaik protein dari daging. Bagi yang ada gastrik pula, ESP bersifat neutral jadi ia dapat melegakan perut kita.


7. Lazat!!

Rasa lemak, berkrim dan datang dengan perisa vanila semula jadi yang semua orang gemari. Boleh juga campur dengan juice atau air yang digemari, rasanya pasti menyelerakan dan sihat. 


Tidak perlu fikir panjang lagi. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolated Powder menepati semua kriteria untuk kita jadi lebih sihat. Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ESP atau ingin mendapatkannya, boleh tekan gambar di bawah untuk hubungi saya melalui pautan Whatsapp saya.

Lydia Aramina

Boleh lihat: 


 

0 comments:

Post a Comment