Thursday, 2 December 2021

Keisitimewaan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee | Lydia Aramina

Keistimewaan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee


Pengambilan minyak ikan secara teratur memberi banyak manfaat kesihatan kepada badan kita dari melancarkan peredaran darah, peningkatan kesihatan minda sehingga menggalakkan kesihatan sendi. Adakah anda tahu apa yang masuk ke dalam minyak ikan yang anda makan? 

Apa yang saya nak kongsikan hari ini adalah mengenai perbezaan minyak ikan Shaklee iaitu Omega Guard dari minyak ikan jenama lain.


1. Omega Guard Shaklee membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen

Ini biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Spektrum lengkap omega-3 mengandungi bukan sahaja EPA dan DHA tetapi juga pelbagai jenis asid lemak omega-3 seperti ALA, SDA, ETA, HPA dan DPA, yang didapati dalam ikan segar tetapi tidak didapati dalam minyak ikan kerana proses pengendalian dan pengilangan yang kasar.

Setiap hidangan mengandungi kepekatan 1080mg Omega-3 (540mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Boleh lihat: Sumber makanan yang tinggi dengan Omega-3


2. Proses penyulingan molekul sebanyak tiga kali untuk kualiti optimum minyak ikan.

Bagaimana proses penyulingan molekul berfungsi.


Penyulingan molekul digunakan bagi membersihkan minyak ikan untuk membuang pencemaran laut yang berbahaya dengan berkesan. Bagaimanapun, proses penyulingan molekul sekali sahaja tidak dapat mengeluarkan semua bahan pencemaran dan logam berat. Untuk memastikan minyak ikan tulen, pekat dan selamat digunakan, proses penyulingan molekul mesti dilakukan tiga kali.


3. Diiktiraf oleh Friend of the Sea® 

Logo Friend of the Sea
Organisasi ini membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar. Friend of the Sea atau dalam bahasa Malaysia Sahabat Laut adalah projek Pertubuhan Kelestarian Dunia untuk pensijilan dan promosi makanan laut dari perikanan lestari dan akuakultur lestari. Ini adalah satu-satunya skema pensijilan yang mempunyai logo yang sama untuk mengesahkan makanan laut liar dan ternakan.


Setelah mengetahui perbezaan Omega Guard, sekarang giliran anda sebagai pengguna untuk memilih Omega-3 yang terbaik untuk anda dan keluarga anda. Saya pastinya akan memilih Omega Guard kerana bukan saja kualitinya dipelihara tetapi sangat selamat untuk badan kita. Kita ingin menggunakan badan kita dalam jangka masa yang lama jadi kena fikir-fikir baik apa yang kita nak masukkan dalam badan kita.

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang Omega 3 atau ingin mendapatkan Omega Guard, boleh hubungi saya di pautan Whatsapp dengan menekan gambar di bawah.

Lydia Aramina
Boleh lihat juga0 comments:

Post a Comment